MONTENEGRÓ KINCSEI III. RÉSZ – HEGYEK

És akkor év végére egy kis elmaradás – irány a hegyek!

Idén döntöttünk először a kirándulás mellett, és azt kell hogy mondjam, több mint valószínű hogy ezt az utat minden évben megfogjuk ismételni 🙂 

KOLAŠIN – észak-Montenegró egyik legismertebb üdülőhelye, ami az éghajlatának köszönhetően egész évben turisztikai célpont. A település közvetlen közelében található a Biogradska Gora Nemzeti Park és a Bjelasica csúcs-hegy, ahol egy új építésű síparadicsom várja az odalátogatókat, Kolašin 1450.

A nyári időjárás sokkal közelebb áll a szívemhez, ezért az ehhez hasonló kirándulásokat mindig a melegebb hónapokra tervezzük. Viszont, szinte biztos vagyok benne hogy a hóval borított Kolašin még gyönyörűbb látvány lehet 🙂 A központban lévő Bianca Resort & Spa volt az otthonunk erre a pár napra, Kolašin egyik legszebb hotele. A hosszú séták, kirándulások mellett lovagoltunk, fürödtünk, jógáztunk és finomat ettünk. Kell ennél több? 

ŽABLJAK – Montenegró második síparadicsoma, ahol idén csak átutazóban jártunk. A cél ezúttal a Crno Jezero volt- egy, a kis várostól nem messze fekvő tó. Tökéletes délutáni program ahol nyáron, jó időben, akár fürdeni is lehet. Mi ezúttal a séta mellett döntöttünk, és körbejártuk az egész tavat. Imádtam! Meseszép a táj. A sétán és a fürdésen kívül, szabadidős tevékenységek széles köréből lehet válogatni, minden évben szuper programokkal készülnek a helyiek.

Ahogy Kolašinban is, itt is ki szerettük volna próbálni a sífelvonót (Savin kuk 3500) de sajnos lecsúsztunk róla, így marad jövőre 🙂 Ha Montenegróban jártok és valahova el szeretnétek látogatni, mindenképp érdeklődjetek a pontos nyitvatartásról és az esetleges útfelújításokról. Trükkös ország, trükkös szokásokkal!

Mana <3

This Post Has One Comment

  1. Már nagyon vártam a folytatást 🙂
    Nagyszerű leírás, csodálatos fényképek, színek és hangulat. Biztos vagyok benne, hogy aki elolvassa ezt az írásodat, annak a Bakancslistájára felkerül ez a gyönygyszem. Az enyemen már ott van 🙂 🙂
    <3 <3 <3 <3 <3

Leave a Reply

Close Menu
Scroll Up