MONTENEGRÓ KINCSEI II. RÉSZ – HOMOKOS TENGERPART

Ha homokos tengerpart, akkor Ulcinj!

Ahogy sok másik, ez a város is Montenegró gyöngyszemei közé tartozik. Két dolog miatt is érdemes ellátogatni Montenegró legdélibb fekvésű városába: Ulcinj gyönyörű óvárosát kihagyhatatlan állomásnak tartom, a Nagy Strand (Velika Plaza) pedig tökéletes kikapcsolódást nyújt mindenki számára! 

ULCINJ, STARI GRAD – a kedvenc óvárosom és egyben a legszebb is! A lent csatolt képek egy helyen készültek, de ide kattintva több videót is megnézhettek Ulcinj óvárosáról és annak környékéről. Biztos ami biztos, ha egy tökéletes esti programot kerestek, mindenképp sétáljatok el az óváros felé, garantáltan élvezni fogjátok! Ezúttal csak napközben tudtuk meglesni, de legközlebb biztos megállunk egy esti sétára is. Szebbnél-szebb éttermek, kávézok és kisboltok borítják az óváros utcáit, a kilátásról pedig nem is beszélve! 

ULCINJ, VELIKA PLAZA – ez a 12 km hosszú, homokos part tökéletes választásnak bizonyul kikapcsolódás szempontjából. Minden létfontosságú dologgal rendelkezik: tiszta és rendezett strandok, éttermek és kávézók, jó hangulat, és még az aktívan pihenők számára is számos szuper dolgot tartogat. Ezen a hosszú partszakaszon mindig van egy kis lágy szellő, így még a legmelegebb nyári napok is sokkal elviselhetőbbé válnak. A víz csekély, így úszásra nem igazán alkalmas, viszont labdával, kártyákkal vagy más elfolgaltsággal érdemes készülni.

A hosszú partszakaszon több Kitesurf pont is található, ahol a sportolni vágyók reggeltől estig kipróbálhatják magukat a vízen. A mi választásunk a lovaglásra esett, amit véletlenszerűen találtam az interneten.Ez a tengerparti lovaglás életem legszebb élményei közé tartozik! Ha ti is ki szeretnétek próbálni, a további részletekről itt tudtok érdeklődni.

Mana <3

This Post Has 3 Comments

  1. Csodálatos helyek, csodálatos képek! 😍 Alig várom, hogy én is eljussak ide. A kedvencem a tenger parti lovaglás!😍 Tökéletes írás!😍🧡

    1. Egyszer együtt is elmegyünk majd! ❤️ ❤️❤️

  2. Már nagyon vártam a montenegrói folytatást. Nem voltam Ulcinj-ban, de ellenálhatatlannak tűnik abból amit leírtál. Imadom a tengerparti óvárosok hangulatát és ezek szerint Ulcinj kihagyhatatlan. A képek amelyeket megmuttatál nekünk valóban magukért beszélnek. Éljen a nyár, a homokos tengerpart és az óvárosi kávé csodálatos zamata !!!!!!
    Köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a csodát is. <3 <3 <3 <3

Leave a Reply

Close Menu
Scroll Up