MONTENEGRÓ KINCSEI I. RÉSZ – FŐVÁROS

Montenegrót télen-nyáron jó választásnak tartom, legyen szó egy 2 hetes nyaralásról vagy egy hosszú hétvégés kirándulásról évközben. A WizzAir járata repül Budapestről Montenegróba, viszonylag sűrűn és elég baráti áron, így ha van lehetőségetek meglátogatni ezt a gyönyörű országot, mindenképp tegyétek meg! 

Az első állomás a reptérről a főváros, Podgorica. Magában a városban ugyan nincs olyan sok látnivaló, de összegyűjtöttem nektek a közvetlen közelében lévő kirándulós helyeket, amiket érdemes megnézni.

  1. Nijagarini vodopadi
  2. Skadarsko jezero
  3. Virpazar
  4. Rijeka Crnojevica

NIJAGARINI VODOPADI– Podgorica központjától nem olyan messze lévő vízesés, ahol a helyiek nyáron fürdeni szoktak. Előfordulhat hogy a melegebb hónapokban a vízesés kiszárad, de még úgy is gyönyörű szokott lenni. Ha tehetitek, tájékozódjatok a víz állásáról mielőtt útnak indulnátok.  Nekem mindkét változatnak megvolt a maga varázsa. A vízesések mellett van egy étterem, ahol kedvetekre valóan tudtok ételt és italt fogyasztani, így akár egy rövid megállóként is szolgálhat ez a helyszín.

SKADARSKO JEZERO – Podgoricától 20 km-re lévő nemzeti park, ahol programok sokasága közül tudtok választani: hajókázás, csónakázás, séta..stb. Az út elején van egy gyönyörű kilátással rendelkező étterem, Restoran Jezero. Minden alkalommal ellátogatok oda, imádom a kilátást ami onnan a tóra nyílik.

VIRPAZAR– egy halászfalu ami a Skadari-tó partján fekszik, a Restoran Jezero étteremtől nem olyan messze. Ha az utazásotok során szeretnétek egy 15-20 perces szünetet tartani, sétáljatok körbe egy kicsit és egyetek valami finomat! A nyári időszakban nyitva szokott lenni a hatalmas fa hajón lévő étterem, Restoran Silistria. Igazi különlegesség!

RIJEKA CRNOJEVICA– a kedvencem pedig maradt a végére! Ez a kis folyóvölgyi település tele van csodával, már az oda vezető út is egy hatalmas élmény! Imádom a kis keskeny, kacskaringós utakat, amiknek a végén hirtelen kibukik az eszméletlen kilátás! A gyönyörű kilátás után egy picinyke kis falu tárul a szem elé, amit egy régi kőhíd tesz még különlegesebbé, a Stari Most. A parton lévő éttermek szinte mindegyikéből a hídra néző kilátással találkozhattok 🙂 Mi ez, ha nem egy tökéletes délutáni program?

Ha kérdésetek van, tegyétek fel kommentben és megválaszolom őket egy külön bejegyzésben!

Köszi hogy velem tartottatok <3

This Post Has 2 Comments

  1. Többször voltam már Montenegróban, de rendszerint az utazás célirányos volt. Egy adott hely a tengerparton, amennyiben nyaralásról volt szó, vagy egy szálloda a hegyen, ha a téli időszakban voltam ott. Nem is gondoltam, hogy ilyen csoda bújkál a környéken. Minden szavadban ott rejlik a szépség és a képek is teljesen visszatükrözik azt a varázslatot, amelyet megéltél ott. Biztosan, hogy tartalékolsz nekünk még ilyen csodát 🙂 🙂

    1. Nagyon sok ehez hasonló csodálatos hellyel készülök még a Montenegrói utazásaimról🥰❤️

Leave a Reply

Close Menu
Scroll Up